lunes, 4 de octubre de 2010

I FESTA GASTRONOMICA DO CORZO


Foi chegar as primeiras choivas e ventos do outono, baixar un poucos as temperaturas, para que o corpo xa demande calorías e pratos suculentos, que nos fagan olvidarnos das ensaladas estivais. Xa chegou o tempo de deixar a dieta dos bikinis e bañadores, agora xa podemos comer a rego cheo, enchernos de viño novo, castañas, setas, de porco polo San Martiño, de noces con mel, de aguardente, de grelos, navizas e demais verduras, lacon, patacas novas, cocido, e sobretodo da carne de caza. Pois ben, este fin de semana no torreiro da Concepcion celebrase a 1ª Festa Gastronómica do Corzo.

O corzo pertenece a mesma familia dos gamos, cervos e venados, polo tanto, é una carne magra, baixa en grasa, inferior o 7 %. Sin dubida é a carne mais apreciada e mais tenrra da caza maior, un autentico manxar para sibaritas, que o podes degustar este fin de semana no torreiro da Concepcion desde as 10 da mañá, e non te preocupes pola choiva porque haberá carpa.

1 comentario:

Anónimo dijo...

eu fun a probar corzo, estaba riquisisisisisimo ¡¡ felicidades os cociñeiros ¡¡

[Valid Atom 1.0]